اگر چه سویق جو از سویق گندم، سردتر است، امّا از آن روی که گندم نسبت به جو آب بیشتری مصرف میکند، سویق گندم سردکنندگی بیشتری برای تن دارااست و به ویژه رطوبتبخشی آن به طبع انسان، بیشتر است. همین سویق اهمیت این‌که طبع سردی دارد می تواند به جهت مدت طولانی انرژی مورد نظر تن را تامین کند. در صورتی که نیز به میل کردن آن ناچارند، آن را پس از یک سری بار شستن در آب گرم و ملازم حساس پانید و عسل، پس از درآمیختگی اهمیت زیتون و روغنِ وندانه و همچنین روغنِ گردو، اصلی طبع خود مطلوب سازند. در صورتی که سویق به صدق و کلیدی کیفیت تهیه شده باشد فورا آن گاه از به کار گیری شروع به گرم نمودن بدن نوباوه میکند. ابراهیم بن بسطام به نقل از مردی مروی گفت: امام رضا (علیه السلام) شخصی را نزد من فرستاد و سویق خواست. کودکان در درحال حاضر رویش هستند و یک عدد از مواد مغذی که به مراقبت تندستی و تقویت و رشد آن ها یاری می کند مصرف سویق می باشد. در تراز بعد کدو خشک شده را پودر نموده و به مدت 10 الی 15 دقیقه تفت دهید، اکنون سویق شما مهیا خواهد بود. حالا تکههای خرد شده را در معرض نور آفتاب و یا این که شعله ملایم بخاری در فصول سرد قرار دیتا و زمانه کافی به آن دهید تا سویق را از چه جایی بخریم خشک شود. بعد از آن هر کدام از آرد و سبوس را جدا سوای روغن اصلی حرارت ملایم تفت داده و در پایان ترکیب میکنید. سپس یک پیمنه آرد گندم را به مدت یک ساعد سوای روغن تفت دهید. از بین همه سویقها، به کار گیری از سویق گندم و سویق جو، بخش اعظم میباشد و همین هر دو، نفخآور و موجب کندتر شدن حرکت طعام از معده به پاییناند. سویق گندم برای تقویت استخوان و درمان پوکی استخوان به یار سویق سنجد و داروی استخوان ساز (کراث) طب اسلامی توصیه می گردد. تناول کردن سویق جو برخلاف سویق گندم، برای کاهش وزن مفید میباشد و در طب سنتی از آن به جهت کمک به درمان برسام (التهاب پرده در میان کبد و قلب) و کمتر قند خون استعمال میشود. حداقل سه قاشق غذاخوری سویق جو یا این که عدس به ملازم دو برابر آب هندوانه میل شود. سویق جو مقوی و برطرف کننده ی برسام هست و اگر به شکل خشک به جای صبحانه مصرف شود فارغ از ایجاد ضعف منجر لاغری می شود. کاهش دهنده ی قند هست به طوری که مصرف دو قاشق غذاخوری ملازم اساسی هر وعده ی غذایی در مدت کوتاهی سبب ساز جدا انسولین می شود.

ایندکسر