سیتریک اسید

جوهر لیمو در انواع میوه ها و سبزیجات، به ویژه مرکبات، وجود دارد. لیمو و لیموترش دارای غلظت بالایی از اسید هستند. می تواند تا 8 درصد از وزن خشک این میوه ها را تشکیل دهد (حدود 47 گرم در لیتر در آب میوه ها به 0.30 مول در لیتر در لیمو و لیموترش؛ این مقادیر در گونه ها بسته به رقم و شرایطی که میوه تحت آن رشد کرده است متفاوت است.اسید سیتریک اولین بار در سال 1784 توسط شیمیدان کارل ویلهلم شیل، که آن را از آب لیمو متبلور کرد، جدا شد.

تولید جوهر لیمو در مقیاس صنعتی برای اولین بار در سال 1890 بر اساس صنعت میوه مرکبات ایتالیا آغاز شد، جایی که آب با آهک هیدراته (هیدروکسید کلسیم) برای رسوب سیترات کلسیم تصفیه شد، که جدا شده و با استفاده از اسید سولفوریک رقیق شده به اسید تبدیل شد. 15] در سال 1893، سی وهمر کشف کرد که قالب پنی سیلیوم می تواند اسید سیتریک را از قند تولید کند. با این حال، تولید میکروبی اسید سیتریک از نظر صنعتی اهمیت پیدا نکرد تا اینکه جنگ جهانی اول صادرات مرکبات ایتالیا را مختل کرد.

در سال 1917، جیمز کوری، شیمیدان مواد غذایی آمریکایی، متوجه شد که گونه‌های خاصی از کپک‌های Aspergillus niger می‌توانند تولیدکننده‌های جوهر لیمو کارآمد باشند، و شرکت داروسازی Pfizer دو سال بعد با استفاده از این روش تولید در سطح صنعتی را آغاز کرد و به دنبال آن Citrique Belge در سال 1929 تولید شد. در این روش تولید، که هنوز هم راه اصلی صنعتی برای اسید سیتریک استفاده می‌شود، کشت‌های A. niger روی یک محیط حاوی ساکارز یا گلوکز برای تولید اسید سیتریک تغذیه می‌شوند. منبع قند، مشروب تند ذرت، ملاس، نشاسته ذرت هیدرولیز شده، یا محلول های قندی ارزان قیمت است. پس از فیلتر شدن قالب از محلول حاصل، اسید سیتریک با رسوب آن با هیدروکسید کلسیم جدا می شود تا نمک سیترات کلسیم به دست آید، که از آن اسید سیتریک با تیمار با اسید سولفوریک، مانند استخراج مستقیم از آب مرکبات، بازسازی می شود.

حتما بخوانید:
قیمت و خرید لباس دختر کفشدوزکی سایز کوچک بچه گانه

در سال 1977، حق امتیازی به Lever Brothers برای سنتز شیمیایی جوهر لیمو اعطا شد که از نمک‌های کلسیم آکونیتیک یا ایزوسیترات/آلیوسیترات در شرایط فشار بالا شروع می‌شد.این اسید سیتریک را در یک تبدیل کمی تقریباً تحت واکنش چرخه کربس معکوس و غیر آنزیمی تولید کرد. تولید جهانی در سال 2018 بیش از 2000000 تن بود. بیش از 50 درصد از این حجم در چین تولید شده است. بیش از 50٪ به عنوان تنظیم کننده اسیدیته در نوشیدنی ها، حدود 20٪ در سایر برنامه های غذایی، 20٪ برای کاربردهای شوینده و 10٪ برای کاربردهای غیر از مواد غذایی، مانند لوازم آرایشی، دارویی و در صنایع شیمیایی استفاده شد.

جوهر لیمو را می توان به صورت بی آب (بدون آب) یا مونوهیدرات به دست آورد. شکل بی آب از آب گرم متبلور می شود، در حالی که مونوهیدرات زمانی تشکیل می شود که اسید سیتریک از آب سرد متبلور شود. مونوهیدرات را می توان در حدود 78 درجه سانتی گراد به فرم بی آب تبدیل کرد. اسید سیتریک همچنین در اتانول مطلق (بی آب) (76 قسمت اسید سیتریک در هر 100 قسمت اتانول) در دمای 15 درجه سانتی گراد حل می شود. با از دست دادن دی اکسید کربن بالاتر از حدود 175 درجه سانتیگراد تجزیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik türkçe anime izle Fethiye Escort android rat duşakabin fiyatları fud crypter hack forum bayan escort - vip elit escort lyft accident lawyer html nullednulled themesKamagrasu tesisatçısıGeri Getirme Büyüsügates of olympus oynaEvde Paketleme İşi İstanbul